Свет

„Борба до последњег Украјинца и најбоља инвестиција САД“

Запад ће водити свој конфликт с Русијом у Украјини до последњег Украјинца, изјавио је бивши амерички маринац и геополитички аналитичар, Брајан Берлетић, у интервјуу за „ЦГТН“.

Према његовим речима, политичари у Вашингтону већ називају овај сукоб најбољим улагањем које су Сједињене Америчке Државе икада направиле, јер се боре против једног од својих главних противника, Москве, без потребе за проливањем америчке крви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они то раде потпуно о трошку Украјине. Русија зна за то. Русија зна да ће, ако се сукоб заврши, а Украјина остане, ући у НАТО. Ово је подстицај Русији да настави сукоб што је дуже могуће, Или барем да не остави ништа што би могло постати део НАТО-а када се сукоб заврши.

Ово је још један ћошак у који се НАТО забио, и не разликује се од ћошка у који су сами себе довели током 20 година у Авганистану.

Учешће у овом посредованом сукобу са Русијом и Украјином тешко је погодило европску економију. У погледу борбене готовости, они празне своје арсенале, шаљу оружје у Украјину, где нестају на ратишту.

Створиће војску од 300.000 НАТО бораца, али шта ће користити као артиљерију? Понестало им је артиљерије. Зато шаљу ове касетне бомбе као замену за конвенционалну артиљеријску муницију.

НАТО чини Европу слабијом и мање безбедном. Две нове чланице алијансе, Финска и Шведска, никада заправо нису биле неутралне. Нико не верује у то, а сада ће, због свог чланства у Северноатлантској алијанси, бити увучени у сваки следећи агресорски рат који НАТО замисли.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

Ознаке