Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Стиже снажно невреме, праћено пљусковима и градом

„У наредном сату пљускови ће локално бити интензивни и праћени градом у области између Бајине Баште, Осечине, Ваљева и Лазаревца“, наводи се у упозорењу.

РХМЗ је и раније данас упозорио на падавине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пљускови и грмљавина који се на подручју Србије очекују до петка локално ће бити интензивни уз појаву града. Количина падавина при плјусковитим падавинама ће бити неуједначена, чак и на малим удалјеностима, али у зони најинтензивнијих падавина може достићи од 20 до 40 мм за кратко време, локално и више“, наводи се у упозорењу РХМЗ.

У Србији сутра променљиво, топло и нестабилно, уз смену сунчаних и облачних интервала, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином, који локално могу бити израженији уз појаву града. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије и јак, северозападни. Најнижа температура од 15 до 21 а највиша од 27 до 30 степени, саопштио је РХМЗ.

Упаљен метео аларм

У целој Србији упаљен је наранџасти метео аларм због кише и грмљавине, изузев простор КиМ, а то значи да је време опасно.

„Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе“, објавио је РХМЗ.

У Београду променљиво, уз смену сунчаних и облачних интервала, после подне са условима за кишу или краткотрајни пљусак с грмљавином. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура око, а највиша око 29 степени.

„Нестабилно време са честом појавом кише и плјускова са грмлјавином очекује се до петка. За дане викенда стабилизација времена – биће претежно сунчано и умерено топло са максималним температурама у суботу од 26 до 29 степени, а у неделју од 29 до 32 степена. Наредне седмице уследиће далји пораст температура, које ће након уторка у већини места достићи вредности од 32 до 36 степени“, најавио је РХМЗ.

Извор: Курир.рс/Блиц