Свет

ХОРОР У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ НА ВЕЛИКОМ ОДМОРУ

Један ученик убио је свог најбољег пријатеља.

Дечак (13) из Аргентине ухапшен је након што је признао да је претукао на смрт свог најбољег пријатеља (14) током школског одмора, пренели су локални медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До хапшења је дошло након што је тело Хоакина Сперанија (14) пронађено у напуштеној кући неколико дана након што су родитељи пријавили његов нестанак пошто се није вратио из школе 29. јуна.

Хоакин је последњи пут виђен како излази из школе за време паузе за ручак заједно са својим другом у малом граду Лабујале у Аргентини.

Снимак са безбедносне камере приказује њих двојицу како ходају један поред другог смејући се, а онда улазе у кућу у којој је касније пронађено тело дечака.

Убрзо након тога, неименовани осумњичени је изашао без Хоакина, а затим се вратио у школу до краја дана где је жртвин бицикл остао привезан, наводе медији.

– Тај дечак је психопата. Био је најбољи Хоакинов пријатељ. Ишли су заједно у школу, ишли су један код другог на рођендане – рекла је за медије мајка жртве Мариела Флорес.

Док је полиција провела два дана трагајући за Хоакином, његов пријатељ је наводно лагао полицију о томе где би могао да буде.

Три дана касније његово тело је пронађено у напуштеној кући.

Власти су рекле да је Хоакин добио најмање 10 удараца у главу, који су били толико насилни да је вероватно одмах убијен.

Његов најбољи пријатељ је наводно признао убиство убрзо након што је тело нађено. Он остаје у малолетничком притвору, али је премлад да би могао да буде кривично гоњен.

Мотив злочина није познат, док је породица жртве очајна.

– Желим да знам зашто је то урадио, али немам одговор – рекао је отац жртве Мартин Сперани.

Хоакин је сахрањен у понедељак, али су га истражитељи ексхумирали дан касније како би наставили истрагу.

Извор: Srbija Danas/24sedam