Свет

ХОРОР У САД: Мушкарац се вози на скутеру по Њујорку и НАСУМИЦЕ ПУЦА НА ПЕШАКЕ (ВИДЕО)

Њујоршка полиција саопштила је да је једна особа убијена, а три рањене у пет одвојених напада ватреним оружјем у Бруклину и Квинсу које је извео 25-годишњак који се возио скутером улицама и пуцао насумице на људе.

Њујорк пост преноси наводе полиције да је ухапсила нападача хиспано порекла и крупне грађе који је за злочин почињен у суботу користио илегално набављени скутер без регистарских таблица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приликом хапшења код њега је пронађен пиштољ калибра девет милиметара са додатном количином муниције, што показује да је планирао да убије много већи број људи.

– Овај тип је код себе имао пуно муниције. Могло је ту да буде још упуцаних људи – казао је листу извор из њујоршке полиције.

Амерички дневник објавио је на свом сајту узнемирујући снимке два од пет напада. Први се десио у Квинсу где се на снимку надзорне камере види како нападач лагано пролази улицом на скутеру и почиње да пуца на људе који стоје на тротоару.

Он је прво циљао човека који је шетао пса, али га је промашио.

Човек од 87 година који је био испред њих се окренуо на звук пуцња, након чега нападач пуца и погађа старца који одмах почиње обилно да крвари, тетура се и пада на плочник.

Старцу је помоћ притрчао пролазник, али за њега није било помоћи.

У другом снимљеном нападу пуцач на скутеру циљао је младића који је у том тренутку прелазио улицу на пешачком прелазу.

Ова жртва је само рањена и преживела је заједно са још двоје људи у које је нападач пуцао тог дана.

Извор: Курир.рс/Њујорк пост