Србија

КОСТА СЕ ПОСЛЕ ДВА И ПО МЕСЕЦА СРЕО СА МАЈКОМ: Ево како је изгледао сусрет

Дечак убица који је починио стравичан масакр у Основној школи „Владислав Рибникар“, када је 3. маја из два очева пиштоља убио деветоро вршњака и чувара, био је мртав хладан када је јуче пред саслушање после два и по месеца видео мајку! Како извор Курира открива иако се очекивало да дечака, који је одвојен од породице и борави под сталним надзором у психијатријској установи, сусрет са најближима сломи, то се није догодило.

– Иницијални разлог сусрета је било то што је мајка као стартељ морала да присуствује саслушању тринестогодишњака, који је давао исказ у истрази против оца. Када је ушла у просторију, мајка га је загрлила, али је дечак остао прилично хладан. Деловало је као да су странци и да се не ради о мајци и детету – описује извор Курира како је протекао први тренутак сусрета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наш саговорник открива да су сви присутни остали шокирани јер је на исти начин протекло и саслушање, које је трајало нешто дуже од четири сата.

– Када је почело испитивање, које се одвијао преко видео конференцијске везе која је успостављена између клинике и Вишег јавног тужилаштва у Београду деловао је мало узнемирено, али се онда у тренутку сабрао и био потпуно смирен и сталожен – објашњава наш саговорник.

Он додаје, да је дечак убица у једном тренутку, заиста рекао да се каје и да му је жао због злочина који је починио.

– Свима који су били присутни јасно је да кајање није било искрено. Деловало је да то каже само због тога што то тако треба, без било какве искрене емоције. Одговори које је давао више приличе некоме ко је далеко старији од њега, нема сумње да је реч о детету које је манипулатор, свесно свега па чак и тога какви одговори треба да се дају на одређена питања – описује наш саговорник у каквој је атмосфери протекло саслушање.

Током испитивања масовоног убице, поред њега је седела мајка.

– Ни она није деловала као неко ко је потрешен због тога што је десет живота угашено и што је злочин какав се не памти почино њен син из оружја које је супруг чувао у кући. Без емоције је седела и слушала – додаје наш саговорник.

Подсетимо, Више јавно тужилаштво у Београду оца дечака сумњичи се да је починио тешко дело против опште сигурности. Он се терети да оружје за које је имао дозволу није адекватно обезбедио тако да малолетни син не може да дође до њега, али и да је дете водио у стрељану и учио га да пуца иако је имао само 13 година.

Ученик који је убио своје вршњаке јуче је, подсетимо, саслушан као сведок у истрази против оца који је у притвору и који није присуствовао саслушању, иако је имао законску могућност.

Извор: Курир.рс/ Ј. С.