Србија

ДЕЧАК-УБИЦА ОТКРИО КАКО ЈЕ ОТВОРИО СЕФ И УЗЕО ПИШТОЉЕ: Оружје је чувао само један број

Ученик (13) Основне школе „Владислав Рибникар“ у Београду, који је 3. маја док је његов разред имао час историје ушетао у школу и убио радника обезбеђења, затим три девојчице које је заткао на ходнику, а потом још седморо другара из школске клупе, очево оружје успео је да узме из два окретања колутића на сефу!

Како Курир открива, отац дечака који је у притвору управо због тога што није адекватно чувао оружје, имао је шифру сефа али је практично оставио доступном сваком ко је хтео да га отвори.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Отац је очигледно предузео минималне мере заштите, практично није предузео никакве мере заштите, што је потврдило и сведочење његовог сина. Дечак убица са невероватном лакоћом успео да дође до два пиштоља којима је истог јутра у 8.40 починио масакр јер је шифра сефа у ком је његов отац чувао оружје имала три броја. Међутим, прва два била су остављена баш онако како отварају сеф, док је само трећа била померена. Наиме, број за отварање био је 687, а отац је на котачу оставио број 684. Прва два броја дечак није ни завртео, завртео је само трећи низ бројева и из другог покушаја сеф се отворио – открива извор Курира.

Како наводи, дечак је сам признао да је отворио плакар у ходнику у ком је стајао сеф, само завртео трећи број и да се сеф отворио.

– Још увек је отворено питање да ли је дечак можда знао пуну шифру, нагађања да је сам „провалио“ тако што је вратио камере које покривају тај део стана пале су у воду, јер камере не зумирају толико да би преко њих могао да види шифру. Дакле, или му је отац раније већ дао, или је једноставно само поступак оца да остави практично пуну шифру на сефу и необезбеди га адекватно довела до тога да дечак без икаквих проблема дође до оружја – открива извор Курира.

Подсетимо, дечак убица саслушан је јуче као сведок у истрази која се води против његовог оца. Саслушању је присуствовала и мајка, док отац који је у притвору није тражио да буде доведен.

Више јавно тужилаштво у Београду, подсетимо, оца дечака убице сумњичи за тешко дело против опште сигурности. На терет му је стављено да није безбедно чувао оружје и муницију, односно да га није чувао тако да не може да дође у посед неовлашћених лица.

Такође, отац се сумњичи и да је претходно обучавао свог сина да рукује ватреним оружјем и муницијом, тако што га је водио у стрељачки клуб, како би увежбавао гађање из ватреног оружја, упркос чињеници да дете има 13 година и да таква обука не одговара његовој животној доби.

Извор: Курир.рс/ Ј. С.