Србија

МАСОВНА ПУЦЊАВА КОД КРАЉЕВА ОДНЕЛА ТРИ ЖИВОТА: Живота узео сачмару, па запуцао на комшије

Рашки округ остао је у шоку након троструког убиства које је починио Живота Радичевић у селу Ратина.

Живота Радичевић (61) из Ратине код Краљева 2016. године хицима из ловачке пушке усмртио је три особе, док је једну тешко ранио, а потом извршио самоубиство на гробљу.

Убијени су брачни пар Зоран (67) и Гордана Стевановић и Милоје Костовић (52), док је тешко рањен Живан Чурлић. Крвави пир се према речима комшија догодио у тренутку када је трактор натоварен стајским ђубривом прошао поред куће убице Животе Радичевића, који није био у добрим комшијским односима са Стевановићима.

Њему је наводно тада засметало што је ђубриво падало и да је због тога позвао комуналну полицију.

– Видео сам комуналну полицију испред Зоранове куће и он је са њима причао. Зоран ми је одмахнуо руком и ја сам скренуо и отишао даље. Ђубре се превозило путем и помало је падало из трактора. Живота је ваљда позвао полицију и када су они отишли, узео је ловачку пушку и почео да пуца – рекао је тада један од комшија.

У том тренутку са Стевановићима су били Милоје Костовић, Зоранов брат од тетке, и Живан Чурлић.

Живота, према њиховим речима, није ниједном показао да би тако нешто могао да уради.

– Три дана сам радио са Животом и није мирисало да би тако нешто могао да уради. Све се то догодило због земље, јер они нису били у добрим односима последње две године због једног парчета земље. Милоје и Живан су се ту затекли јер су дошли да му помогну да се посипа ђубриво – каже један од познаника убијених из Ратине.

Живота је, прво упуцао Гордану, која је са тешким повредема превезена у краљевачку болницу, где је сат и по после тога преминула. Онда је кренуо у поље где су били њен супруг Зоран, његов брат Милоје и Живан. Зорана и Милоја је на лицу места убио, а Живана ранио и он је ван животне опасности. Живота је након тога отишао кући, а тамо га је срео син Драган Радичевић.

– Видео сам оца са пушком. Питао сам га шта ћеш с њом, јер нисам имао појма да је пре тога пуцао. Рекао је да се склоним. Покушао сам да му је узмем, али он се отргао, сео у кола и одвезао. Приметио сам да нешто није у реду и позвао сам одмах полицију. Касније сам чуо шта је урадио и да се убио на сеоском гробљу – рекао је Драган за “Блиц”.

Користио сачму за крупну дивљач

Живота је у ловачкој пушци имао сачму која се користи за крупну дивљач, због чега су повреде које су жртве задобиле биле стравичне. У тренутку злочина, такође према првим налазима, био је пијан. Убијени Зоран Стевановић дуго је био председник Месне заједнице Ратина.

Извор: Srbija Danas