Србија

НЕЗАПАМЋЕНО НЕВРЕМЕ У ТРСТЕНИКУ: Бујице блатњаве воде сливају се низ улице (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм принтскрин

На снимцима који се могу видети на Инстаграм страници 192 бујице блатњаве воде сливају се низ трстеничке саобраћајнице

У Трстенику је тек почело санирање штете коју су недавне поплаве изазвале на путној инфраструктури, а данас су после обилних падавина улице поново под водом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимцима који се могу видети на Инстаграм страници 192 бујице блатњаве воде сливају се низ трстеничке саобраћајнице.

Читаоци јављају да је за трен ока пала велика количина кише, а многи су се затекли у аутомобилима и нису могли да изађу.

– Ужас! Људи су се склонили, где је ко могао – коментарише једна од житељки Трстеника коју је невреме затекло у аутомобилу.

На једном од снимака приказано је градилиште Моравског коридора код Трстеника на ком су због олујног ветра и кише обустављени радови.

Ово невреме онемогућило је наставак чишћења и уређења канала и корита река, које су се приликом обилних падавина излиле и направиле штету локалном становништву.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Грађани којима је причињена штета на пољопривредним усевима/културама и/или на објектима (стамбени и пословни) на територији општине Трстеник, раније су позвани да пријаве насталу штету Општинској управи општине Трстеник – Комисији за попис и процену штете од елементарне непогоде – поплаве на територији општине Трстеник, а пријаве грађана ће се примати закључно са 12. августом.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Обрасци се могу преузети сваког радног дана на писарници Општинске управе Трстеник, у Канцеларији за пољопривреду Општинске управе општине Трстеник и у месним канцеларијама на територији општине Трстеник.

Извор: Информер