Србија

МЛАДЕН СЕ ЗАКУЦАО У ПОРОДИЦУ: Мајка и старија ћерка ИЗГОРЕЛЕ У АУТУ, друга девојчица (5) преминула у болници

Основни суд у Прњавору потврдио је оптужницу Окружног јавног тужилаштва (ОЈТ) Бањалука против Младена Ристића (24) из Прњавора којег сумњиче за кривично дело угрожавање јавног саобраћаја.

У несрећи су страдале мајка и малолетна ћерка, које су изгореле у возилу који се након судара запалило, док је након покушаја лечења у Београду преминула и петогодишња девојчица. Једино је преживио отац, али са тешким повредама, пишу Независне новине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У саопштењу тужилаштва се наводи да Ристића терете да се 26. августа прошле године око 14.55 у Лишњи код Прњавора као учесник саобраћаја на путевима из нехата није придржавао саобраћајних прописа и тиме угрозио јавни саобраћај, што је за последицу имало смрт три особе и наношење тешких телесних повреда једној особи, преноси Српскаинфо.

Подсећамо, у несрећи је, осим Ристића који је управљао аутомобилом “голф 4”, учествовао и Златко Девић (46) из Прњавора управљајући “реноом 19”.

Иначе, до несреће је дошло када се возило настрадале породице укључивало на магистрални пут, а друго возило које је долазило из правца Прњавора без кочења се забило у “рено” у којем је била породица, те је дошло до експлозије и запаљења резервоара бензина.

Маја Ђаковић Видовић, портпарол Окружног јавног тужилаштва Бањалука, тада је изјавила да се након судара “рено 19” запалио и у њему су изгореле две особе, мајка и малолетна ћерка, а да су повређени возач и девојчица, као и возач “голфа 4”, превезени на УКЦ РС на даље лечење. Петогодишња девојчица Данијела је након петнаестодневне борбе после ове трагедије преминула, а у несрећи је задобила теже телесне повреде по целом телу и преломе костију.

У Прњавору је 29. август прошле године због ове страшне трагедије био проглашен Даном жалости.

Извор: Независне новине