Свет

„НАПАД ДРОНОВА ПОКАЗУЈЕ ДА РУСИЈА НИЈЕ ВИШЕ У СТАЊУ ДА ЗАШТИТИ МОСКВУ“

Русија је јуче саопштила да су оборена три дрона која су покушавала да нападну Москву.

„Нико није повређен, а причињена је само мања материјална штета на фасади две пословне зграде у пословном округу Москва-Сити“, рекао је градоначелник Москве Сергеј Собјањин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дарко Обрадовић, из Центра за стратешку анализу, гостовао је у емисији Пулс Србије где је коментарисао овај украјински напад дроновима на срце Русије и открио њихов циљ.

Циљ ових напада дронова на Москву је да се покаже да Русија више није суперсила и да није у стању да заштити свој главни град. Рат долази на њен праг како је рекао председник Украјине Володимир Зеленски. То можемо посматрати као део психолошке компоненте ове оружане борбе – сматра Обрадовић.

Потом је коментарисао напад дроновима на срце Русије.

– Небитно је шта ти дронови погоде или не погоде. Сам њихов прелет и долет до Москве показује да нас је Русија 79 година обмањивала о својој ратној техници и војсци. Они су нас лагали да су свемогући, а не могу да изађу на крај са једним дроном са слабијим карактеристикама од авиона из Првог светског рата. То је порука за руско становништво да поразмисле колико им се исплати да их воде они који су толике паре инвестирали у руску војску, а која није у стању 3 дрона да заустави – рекао је Обрадовић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс