Свет

ПРЕМИНУО ПОЗНАТИ ГЛУМАЦ: Памтићемо га по овим улогама (ФОТО)

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Пол Рубенс, глумац најпознатији по улози Пија-ви Хермана, преминуо је у недељу увече након борбе с раком. Имао је 70 година.

“Опростите ми што нисам јавно саопштио с чиме се суочавам последњих шест година”, написао је Рубенс у саопштењу објављеном на Инстаграму након његове смрти. “Увек сам осећао огромну љубав и поштовање од својих пријатеља, обожавалаца и подржавалаца. Толико вас све волим и уживао сам стварајући уметност за вас.”

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Јуче увече смо се опростили од Пола Рубенса, америчког глумца, комичара, писца и продуцента, чији је омиљени лик Пија-ви Херман одушевљавао генерације деце и одраслих својом позитивношћу, игром маште и веровањем у важност доброте”, написао је Рубенсов наследник уз фотографију. “Пол је храбро и приватно годинама водио борбу с раком, са својом карактеристичном упорношћу и духовитошћу. Даровит и плодан таленат, заувек ће живети у пантеону комедије и у нашим срцима као драгоцени пријатељ и човек изузетног карактера и великодушности духа.”

Рубенс је започео своју каријеру 1970-их година након што се придружио комичарској трупи Гроундлингс у Лос Анђелесу као импровизатор и позоришни глумац. Године 1980, представио је “Пи-ви Херманову емисију”, позоришну продукцију која се фокусирала на фиктивни лик који је развијао годинама. Како је Пи-ви постао култни лик, Рубенсова емисија је играла пред распроданим салама пет месеци, и добио је и специјал на ХБО-у. Рубенс је такође остао доследан лику у својим интервјуима и јавним појављивањима.

Године 1985, удружио се са Тимом Бартоном на филму “Велика авантура Пи-ви Хермана”, који је био први филмски наступ тог лика. Филм је постигао критички и комерцијални успех. Три године касније, Рубенс се вратио у наставку филма “Велики циркус Пија-ви Хермана”, који је режирао Рандал Клеисер. Лик се пребацио на телевизију од 1986. до 1990. године, на ЦБС-овој јутарњој емисији “Кућица Пија-ви Хермана”.

Рубенсова слика обожаваног хероја из детињства нарушена је када је 1991. године ухапшен због непристојног понашања у биоскопу за одрасле у Сарасоти, Флорида. У средишту националног сек*уалног скандала, Рубенс се удаљио од Пи-ви Хермана и почео давање интервјуа пдод својим именом. Поново се није вратио у иконичку улогу све до 2010. године, када је обновио “Пи-ви Херманову емисију” на Бродвеју и направио неколико других појављивања, укључујући “WWЕ Раw” и неколико дигиталних скечева за “Фуннy ор Дие”. Године 2016, Реубенс је су-сценариста и глумио у филму “Пија-ви Херманов велики празник” на Нетфликсу, који је био наставак филма “Велики циркус” из 1988. године. То је био Рубенсов последњи филмски наступ пре његове смрти.

Током своје каријере, Рубенс је играо у разним другим пројектима, укључујући супер-херојску комедију Кинка Ушера “Мyстерy Мен” и биографски криминалистички филм Теда Дема “Блоу”. Такође је имао појављивања у телевизијским серијама као што су “30 Роцк”, “Тхе Блацклист”, “Пусхинг Даисиес” и “Рено 911!”.

Извор: Srbija Danas