Србија

ШТА СЕ ДЕШАВА СА НАШОМ ДЕЦОМ? Два дечака (10 и 13) насмрт претукла деку (75)

Пензионер, Тодор Шуњка (75) из Товаришева, у општини Бачка Паланка, преминуо је после тешких повреда које су му пре три месеца нанела двојица малолетника од 10 и 13 година.

Рођаци несрећног човека истичу да су га малолетници убили, али да породица о томе још није добила никакав извештај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пребили су га 14. априла, на православни Велики петак, а на Ускрс је пао у кому и пребачен је на Неурологију у Новом Саду. Задобио је тешке повреде главе и плућа. Нисмо губили наду да ће се некако, ипак, опоравити, па смо га сместили у бању у Меленцима. Тамо су му се појавиле компликације на плућима, због чега је хитно превезен у болницу у Зрењанину, али му, нажалост, није било спаса – каже Душан Јованов, бивши директор школе у Товаришеву за „Новости“.

Провео радни век као инжењер геологије

Породица Јованов бринула је о настрадалом пензионеру, јер је он ујак Душанове супруге, а био је неожењен и живео је са тешко покретном старијом сестром. Радни век је провео као инжењер геологије.

– Претучен је зато што је малолетним насилницима рекао да нема новца, који су тражили од њега. Сачекали су га кад се враћао из продавнице, а један од њих, кажу да је то био млађи, ударио га је каменом у главу. Кад је пао, шутирали су га по глави и грудима. Лежао је у локви крви кад су стигли полиција и лекари – испричао је Јованов.

Свештеник одбио да наплати услуге сахране

Мештани причају да је покојни Тодор био миран човек, који никад ником није упутио ниједну ружну реч. О томе колико је био добар, наглашава Јованов, сведочи то што је свештеник одбио да наплати услугу за његову сахрану.

Према сазнањима мештана, двојица малолетника, која су после пребијања пензионера још двапут напала људе у селу, а старијег човека срушила с бицикла, потичу из седмочлане породице, досељене недуго пре злодела из Новог Сада.

– Породица се одселила, не зна се где је старији напасник, а млађи је, наводно, смештен у неку установу у Новом Саду. Све је то незванично, а ми чекамо писмени извештај надлежних институција, јер нећемо да прихватимо да је тек тако угашен један људски живот – напомиње Јованов.

Након напада, двојица малолетника су идентификовани, а против једног од њих поднета је кривична пријава због кривичног дела тешке телесне повреде.

Извор: Новости

Ознаке