Издвајамо Православље

МОЛИТВЕ ТУМАНСКИМ ЧУДОТВОРЦИМА: Овим речима се данас помолите за исцељење Светом Зосиму и Јакову

Српска православна црква данас прославља  светог преподобног Зосима и Јакова Туманског. Овим речима се помолите великим исцелитељима.

Прва молитва преподобним оцима, туманским чудотворцима, Зосиму и Јакову

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Преподобни и богоносни оци наши Зосиме и Јакове, животом својим на земљи посведочили сте Христа. Одричући се од привремених блага, наследили сте вечна. Тајном богомислија освештали сте себе. Слободом својом изабрали сте Царство Божије, ради кога претрпесте све недаће живота.

Стекавши смелост, као пријатељи Господњи и сажитељи светих у Рају, и нас недостојне спомените, да у дану вечнога суда, са последњима обретемо милост Божију. И у време земнога бивствовања нашег, научите нас примером светим, како да правилно исповедамо истинитога Бога и живимо како је угодно Њему, славећи га у Тројици, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова.

Амин.

Друга молитва преподобним оцима, туманским чудотворцима, Зосиму и Јакову

О чудесни и богоносни оци наши Зосиме и Јакове, молитвено заступите све оне који вам притичу са љубављу, знајући да сте стекли смелост пред Богом. Не отпустите без утехе, никога од малих Христових слугу, који вам вапе, страдањима и болестима многим опхрвани.

Дарујте им по благодати којом вас укрепи Господ, да утешени и охрабрени дођу до познања истине и постану удеоници стада одабранога. Да утеловљени у светим тајнама заједници Цркве, наследе вечна добра и наслађују се гледањем лица Божијег, славећи и у време земнога живота, Бога у Тројици, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова.

Амин.

Извор: Србија јавља