Свет

МЕДВЕДЕВ УПУТИО ЈЕЗИВУ ПРЕТЊУ ЗАПАДУ: Нећете моћи да се сакријете у Вашингтону, Паризу а ни у Лондону

На Западу се дешава потпуна деградација владајуће класе, која својим акцијама може довести до светске катастрофе, упозорава бивши председник Русије

Нико ни на Капитол хилу, ни у Јелисејској палати, ни у Даунинг стриту неће моћи да се сакрије, уколико Запад пошаље своје трупе на територију Украјине, јер ће Русија бити принуђена да одговори, упозорио је данас заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Доћи ће до светске катастрофе. То су, узгред, могли да схвате Кенеди и Хрушчов пре више од 60 година, али то никако не желе садашњи инфантилни дебили на власти на Западу“, поручио је он на Телеграму.

Он је тако прокоментарисао поруке западних званичника, који у последње време иступају у јавност са агресивним изјавама и претњама да није искључено да би некада у будућности могли да пошаљу своју војску у Украјину.

„Расте хор неодговорних ниткова западне политичке елите, који позивају на слање своје војске у непостојећу земљу. Сада су у њему и представници америчког конгреса, француско и британско руководство, појединачни лудаци из балтичког региона и Пољске. Они позивају на активну употребу свог ракетног наоружања, које су дали бандеровцима, широм Русије“, рекао је Медведев.

Бивши председник Русије је даље приметио да се на Западу дешава „потпуна деградација владајуће класе“.

„Ова класа заиста не жели да логички повезује елементарне ствари. Слање ваших трупа на територију бивше Украјине ће довести до директног уласка њихових земаља у рат, на шта ћемо ми морати да одговоримо. И, авај, не на територији бивше Украјине“, закључио је.

Како објашњава, управо због тога Генералштаб Русије је почео припреме за војне вежбе које ће укључивати нестратешко нуклеарно наоружање.

Ову наредбу је, подсетимо, издао председник Русије Владимир Путин, а из Министарства одбране додали су данас да ће вежбе бити одржане ускоро.

Претходно је француски председник је у интервјуу за „Економист“ изјавио да не искључује могућност слања трупа у Украјину ако Русија „пробије линије фронта“ и уколико Кијев то затражи од Париза, пренео је портал БФМТВ.

„Када би Руси пробили линије фронта и да постоји украјински захтев – што данас није случај – било би легитимно да се постави то питање“, рекао је Макрон.

Москва је више пута упозоравала Запад да не шаље трупе у Украјину.

Извор: Медији