Русија

Руси открили: Европска унија неће преживети 2022. – То што они раде је неодрживо

Руски економиста, политиколог Михаил Хазин у емисији „Вече са Владимиром Соловјовом“ навео је знакове да Европска унија неће преживети текућу годину.

Ситуација у западној економији може довести до тога да Европска унија неће преживети ову годину у целини, каже познати руски економиста Михаил Хазин.

Према експерту, у западном друштву води се моћна унутрашња битка између традиционалиста и либералне финансијске елите.

Због слома ове друге услед настајања глобалне кризе, која ће посебно тешко погодити САД и ЕУ, присталице традиционалне политике и економије усмерене на остваривање националних интереса на штету глобализма имају све шансе да дођу на власт.

С обзиром на катастрофалне перформансе западне, посебно европске привреде, то би се могло догодити у наредним месецима.

„Опростите, али имате индустријску инфлацију у Европској унији од 40 одсто, а у априлу је пад продаје стамбених зграда био 16 одсто. Месечно!

Ово је катастрофа. Из тог разлога очекујем веома озбиљне промене у западном друштву. Нисам сигуран ни да ће ЕУ преживети ову годину.

Једноставно зато што се ова ситуација не може одржати. Онима који кажу да то не може бити, подсећам на пролеће 1991. године. Ко је тада у СССР-у мислио да се све завршава? рекао је Хазин.

Положај и изгледи западне економије и модел на коме се она деценијама заснива, у комбинацији са тектонским померањима у глобалној политици, стављају свет на ивицу великих промена, сматра експерт.

Према Хазину, размере надолазећих промена у наредним годинама су толико јаке да их данас није могуће предвидети и реализовати – остаје само да се ментално припремимо за ово.

„Имам дубоко уверење: промене којима смо се приближили биће толико снажне да их данас не можемо ни да замислимо. Али морате бити психички спремни за ово “, рекао је Михаил Хазин у програму Вече са Владимиром Соловјовом.

Запад, сматра економиста, намерава да одговорност за сопствену кризу свали на Русију.

Управо у ту сврху САД упорно покушавају да изазову технички дефолт у Руској Федерацији.

Праве узроке катастрофе у виду последица санкција и застоја либералног пута развоја Американци и њихови истомишљеници тврдоглаво прећуткују.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031