Свет

ПРОЦУРИЛО: За нападе на Русију, Украјина добија информације од…

Оператери украјинских дронова који нападају руску територију добијају информације о радарима и системима противваздушне одбране од западних партнера, пише „The Economist“, позивајући се на изворе.

Према извору часописа блиском програмерима једног од украјинских модела дронова, само око 35-40 одсто беспилотних летелица стиже до циљане локације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим тога, како је рекао извор публикације, „близак главнокомандујућем Украјине“, руска војска лишила је Оружане снаге Украјине почетне предности у тактичким беспилотним летелицама. Наводно је раније било три према један, а сада стране имају „паритет“.

Раније у недељу, „Вашингтон Пост“ је известио, да су званичници Пентагона позвали власти у Кијеву да се мање ослањају на беспилотне летелице за извиђање, и да за то користе више копнених снага.

Украјинска војска редовно напада руске регионе уз помоћ дронова. Главни удар непријатеља пада на пограничне области, односно на Курску, Брјанску и Белгородску област, као и на Крим.

Данас се беспилотна летелица срушила на стамбену зграду у Курску, нико није повређен. Осим тога, кијевски режим је ноћу и ујутру покушао да нападне територију Русије уз помоћ беспилотне летелице авионског типа, међутим, руски систем ПВО је открио и оборио два уређаја изнад Брјанске и Курске области.

Извор: Wебтрибуне.рс