Србија

Прогноза! ЛЕТЊИ ДАН ПРЕД НАМА, НЕВРЕМЕ СТИЖЕ ТОКОМ НОЋИ

У Србији ће данас бити претежно сунчано и топлије уз слаб и умерен јужни и југоисточни ветар, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

После подне се на северу очекује постепено наоблачење, које ће касно увече и у току ноћи у Војводини, као и понегде у западним и централним крајевима Србије, условити кишу, пљускове и грмљавину, а ветар ће бити у краткотрајном појачању и скретању на северозападни.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најнижа температура ће се кретати од 13 до 18 степени, а највиша од 30 до 33 степена Целзијуса.

У Београду ће бити претежно сунчано и топлије уз слаб до умерен југоисточни ветар. Најнижа температура ће бити од 15 до 17 степени, највиша око 31 степен. Увече се очекује постепено наоблачење, пред јутро с кишом или локалним пљусковима с грмљавином, а ветар ће бити у скретању на северозападни.

Упаљен метео аларм

У целој Србији, изузев Београда и југозападне Србије, упаљен је жути метео аларм због екстремно високе температуре, док Бачкој и Банату прети грмљавина.

Жуто упозорење значи да је време потенцијално опасно.

„Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике“, објавио је РХМЗ.

Време наредних дана

У среду ће доћи до блажег освежења у северним и централним пределима са могућом ређом краткотрајном кишом или понеким локалним пљусковима у току јутра и преподнева. На југу Србије остаје сунчано и врло топло. Ветар ујутру слаб северозападни, а поподне јужни и југоисточни. Притисак мало испод нормале. Минимална јутарња температура од 16°Ц до 30°Ц, а максимална од 28°Ц на северу до 35°Ц на крајњем југу Србије. Увече суво. Температура у 22х од 20°Ц до 25°Ц.

У четвртак и петак сунчано и врућина уз температуре око 35°Ц на северу, а на југу до 39°Ц. За наредни викенд би наступило израженије освежење са кишом, пљусковима и могућим локалним непогодама, према данашњој прогнози.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

Ознаке