Русија

РУСКИ ЕКСПЕРТ: Путин је спреман да прекрши најстрожу забрану

Припреме за завршну фазу национализације руске елите су у пуном јеку, изјавио је познати руски економиста Михаил Хазин, за радио станицу „Москва говори“.

Према његовим речима, председник Владимир Путин ради на плану обимне обнове целокупног државног апарата Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Суштина надолазећих промена требало би да буде чишћење високих државних канцеларија од присталица либералне идеје, чији су главни циљеви да изврше директна разорна упутства својих прекоокеанских ментора у замену за лично богаћење и одсуство било какве одговорности за своје поступке.

Руски лидер ће, према Хазину, да стави тачку на ова наређења. Спровођење задатка потпуног чишћења административне елите, како је експерт приметио, може се одвијати у две опције. Једна од њих је да ће лоши функционери препознати наговештаје руководства земље и да ће хтети да оду сами, избегавши обичну смену.

Друга опција подразумева насилно чишћење, међутим, Путину се то не допада. Што је најважније, оба приступа сугеришу да председник мора да разбије најважнији табу који је наметнут владарима Русије од распада СССР-а, а то је забрана да се почисти елитни естаблишмент.

Извор: Wебтрибуне.рс