Свет

„СЛОВЕНСКА ДУША НЕ МЕРИ СЕ ВЕШТАЧКОМ ИНТЕЛИГЕНЦИЈОМ“ Базирали су се на ОВО и НАПРАВИЛИ ВЕЛИКУ ГРЕШКУ!

Украјина одустаје од америчке тактике у својој контраофанзиви да поврати територију од Русије, јер та тактика не функционише, тврди Њујорк Тајмс.

У међувремену, Владимир Путин је на листу непријатеља додао још једну државу – Норвешку, и то као одговор на протеривање дипломата и на придруживање Норвешке безбедносним гаранцијама за Кијев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тиме су започели разговор декан Факултета за инжењерски менаџмент проф. др Владимир Томашевић и водитељка јутарњег програма Редакција.

Он је издвојио контекст због чега је све кренуло лоше за украјинске војне снаге.

– Користили су вештачку интелигенцију да предвиде потезе руске војске.

Прво и основно је да су се нове украјинске војне снаге базирале на дефинисовању вештачке интелигенције. Е сад, шта се дешава? Користили су вештачку интелигенцију да покушају да предвиде шта ће Русија урадити. Податак у контексту је информација. Информација у контексту је знање. Знање у контексту је мудрост. Новопечени млади борци, који су имали свега неколико месеци тренажа, и покушали су да користе софтвере да виде где су та минска пољика и како изгледају. Наравно, софтвер је подбацио, зато што словенска душа не може да се мери са софтвером који симулира вештачку интелигенцију – указује Томашевић и додаје:

– Наравно, Руси су изузетно минирали. Чак постоји, да ли та информација или дезинформација са ратишта – Рекли су да постоји три до пет мина по квадратном метру – старе совјетске мине које су Руси поставили. Једноставно, тај симулакрум ратовања не функционише на терену. Недостаје контекст – рекао је Томашевић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс