Свет

Шокантне тврдње! „АМЕРИКА СЕ СПРЕМА ДА ПРЕДА ЦЕЛУ ИСТОЧНУ ЕВРОПУ ПУТИНУ“

САД морају да пожуре јер њихово политичко руководство врло добро је свесно да цела државна машина треба што пре да крене у реализацију свог главног стратешког циља за цео двадесет први век, а то је да обузда развој Kине.

То је кључни задатак са којим се данас суочава амерички естаблишмент и такав статус ће имати док се не заврши. То значи да ће САД ускоро, на овај или онај начин, ипак морати да напусте Европу, почевши од њеног источног дела.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Економиста Михаил Хазин је на свом Телеграм каналу рекао да се САД спремају да пребаце целу источну Европу под контролу руског председника Владимира Путина.

Kако је објаснио експерт, америчко руководство ће бити принуђено на такав потез због чињенице да нема другог избора: Да напусте Европу, Африку и Азију тек тако, не остављајући под надзором поузданог геополитичког играча, неће хтети. Једина одржива опција за САД је Русија, коју предводи председник Путин.

Пребацивање целе источне Европе руском лидеру је за Америку корисно из чисто економских разлога. Због најдубље економске кризе која је почела у Сједињеним Државама, за њихово руководство је сада изузетно важно да контролу над Европом, која је у економском смислу изузетно нестабилна, пренесу на неког другог.

Ово ће омогућити Американцима да престану да сносе високе трошкове одржавања европских земаља и почну да штеде новац како би решили своје унутрашње проблеме и припремили се за конфронтацију са Kином.

Хазин сматра да ће САД својевољно препустити контролу над Европом Путину, јер америчка елита добро зна да садашња Русија за њих не представља никакву реалну претњу. Руско руководство неће ширити зону својих националних интереса ван најисточнијих региона Европе.

Русији ће бити потребно доста времена да интегрише ове територије у свој економски систем, тако да у наредним деценијама нећемо дефинитивно стварати проблеме Американцима у централној Европи.

 

Извор: Webtribune.rs