Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА: Зеленском су дани одбројани, спрема се…

САД намеравају да физички уклоне украјинског председника Володимира Зеленског и окриве Русију за његову смрт, рекао је бивши оперативац ЦИА Лери Џонсон.

„Запад на овај или онај начин жели да елиминише Зеленског, а потом за то окриви Русију како не би преузео одговорност за његово убиство“, сугерисао је бивши оперативац ЦИА и одсека Стејт департмента за противтероризам Лери Џонсон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, украјинском лидеру није остало још много времена на положају председника.

„Његови дани су одбројани“, додао је Џонсон.

„Политико“ је раније објавио да Украјина има план у случају убиства Зеленског, то јест да ће његову позицију, како је и предвиђено тамошњим уставом, преузети председавајући украјинском парламенту Руслан Стефанчук, који иначе не ужива велику подршку становништва.

Портал је навео да се питање могућег убиства председника Украјине од стране руских снага не може игнорисати ни у земљи ни на Западу јер је он формални лидер, али и кључна фигура у обезбеђивању међународне војне подршке у борби против Русије.

Секретар Савета за националну безбедност (СНБО) Алексеј Данилов рекао је пак да Кијев нема планове за случај смрти Зеленског.

Извор: РТ