Србија

ЗЕМЉОТРЕС ПОГОДИО СРБИЈУ: Седми потрес у низу

НОВИ земљотрес погодио је Србију око 12:39 сати, а догодио се у Љубовији на дубини мањој од километра. Потрес је био јачине 1.7 степени по Рихтеровој скали, јавља Републички сеизмолошки завод.

Подсетимо, Србију је за мање од 24 сата погодило чак 7 земљотреса, а најјачи регистрован потрес догодио се синоћ у Баљевцу на Ибру, јачине 4 степена по Рихтеровој скали, на дубини од 6 километара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Први потрес догодио се око 18 часова, а према Рихтеревој скали овај потрес има енергију мале нуклеарне бомбе, те га већина грађана осети, а може доћи и до мањих оштећења.

Следећи потрес регистрован је у истом месту, око 20 сати, али је био чак дупло слабији – 2.3 степена по Рихтеру, на дубини од 10 километара.

Након ова два земљотреса, тло Србије није мировало, те је у току ноћи и рано јутрос дошло до још 3 потреса.

Први је регистрован у Крагујевцу, јачине 2.1 степен по Рихтеру, на дубини од само 5 километара око 5 часова ујутру. Потом, само сат времена касније, тресао се и Нови Пазар, јачином 2.9 степена по Рихтеру, на дубини од 7 километара. Коначно, земљотрес је погодио и Куршумлију око 8 сати ујутру, јачином од 1.6 степени, на дубини од 12 километара, а након тога потрес се догодио и у Мајданпеку, јачине 1.7 степени по Рихтеру око 10 сати.

Извор: Новости