Свет

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Ако Украјинци пробијуу прву линију руске одбране, тек онда их чека пакао

Речи високог америчког генерала Марка Милија, да су Оружане снаге Украјине успеле да савладају прву линију руске одбране нису тачне, рекао је у интервјуу за „Јудгинг Фреедом“ пензионисани обавештајац америчког маринског корпуса, Скот Ритер.

Штавише, ако кијевске трупе ипак успеју да заврше овај задатак, а то изгледа мало вероватно, упашће у џиновски котао, где их чека неминовна уништење, сигуран је стручњак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Водитељ: Ви то можете објаснити боље од мене, али суштина је следећа- нема доказа који подржавају тврдњу генерала Милија да су се Украјинци приближили или пробили први одбрамбени прстен Русије.

Скот Ритер: Слушајте. Одбрана коју Руси граде у области Запорожја, где се воде главне борбе, и даље, како је рекао генерал Мили, је дубока… или генерал Мили намерно лаже, или не разуме праву суштину руске одбране.

Прва линија одбране није прва линија бојног поља. Прва линија одбране су „змајеви зуби“ које је поменуо генерал Мили. То су бетонске баријере дизајниране да спутавају напредовање возила, дубоки противтенковски ровови дизајнирани за пресретање тенкова. Ово је физичка баријера испред које се налазе минска поља. Ово је прва линија одбране.

АПУ није стигла до ње. Они делују у предњој одбрамбеној зони, која је „зона згужваности“ дизајнирана да разбије украјински напад пре него што стигну до прве линије одбране. Украјинци нису пробили ову „зону деформације“.

Заузели су једно село Работино, које је својеврстан центар борбе која је у току… али шта мислим под „заузето“- Украјинци улазе, заузимају село, а њихова опрема је уништена. Затим, руска артиљерија улази у игру, и уништава украјинску пешадију. Они су нокаутирани као резултат руског контранапада, а затим враћени назад.

Руси покривају ову напредну одбрамбену линију са око 5 хиљада војника, који се суочавају са украјинским снагама које броје између 20 до 30 хиљада људи. Извињавам се, 500 војника. Руске покривајуће снаге чине 500 људи и суочавају се са 20-30 хиљада Украјинаца, користећи артиљерију, авијацију, тенкове и узвраћају ударе.

Ово није прва линија одбране. Украјинци до њега нису стигли и тешко да ће га стићи. Ево лоших вести за Милија- генерал Александар Романчук, који је дизајнирао ову одбрану, мајстор је руске одбрамбене доктрине.

Подразумева се да ће прва линија одбране бити пробијена. Мислим, то је оно што Мили не разуме. Ово је огромна замка за Украјинце. Када стигну до прве линије одбране, Руси ће их држати док се не нагомилају. Тада ће се Руси повући, дозволити Украјинцима да прођу кроз одређену зону, а то је казан, где ће пакао пасти на њих и збрисати их са лица земље.

Међутим, то се не дешава, јер Украјинци не могу ни до прве линије одбране. Мили не разуме да долазак до прве линије и њено пробијање не значи победу Украјине. Ово је део руске одбрамбене стратегије, а Украјинци нису довољно добри да га разбију.

Извор: Wебтрибуне.рс