Русија

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ОВО ЧЕКАО: Путин се обратио

Русија мора да буде још јача, чвршћа и ефикаснија, поручио је председник Владимир Путин након објављивања резултата председничких избора у Руској Федерацији на којима је освојио више од 87 одсто гласова.

„Драго ми је што сам вечерас са својим саборцима и истомишљеницима. Историја се понавља, све се понавља, а сви смо ми саборци. Сви смо ми један тим. Желим да захвалим свим грађанима Русије, који су изашли на изборе и гласали. Јединствена воља народа се формира од гласова грађана Русије“, поручио је Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Русије је још једном истакао да је „извор снаге у земљи руски народ“, а висок одзив на изборима повезао са драматичношћу ситуације и чињеницом да Русија брани свој развој са оружјем у руци.

„Када смо били заједно, нико у историји није успео да нас застраши и никада неће. У данашњим условима рад на изборима у Русији није само рутински посао. Овај посао укључује ризик по живот. Погледајте само како се ради на новим територијама. Али то су људи далеко од војних занимања. Они се ничега не боје, раде, испуњавајући своју дужност према отаџбини“, јасно је поручио Путин.

Путин је изразио посебну захвалност учесницима Специјалне војне операције, поручивши да они пружају Русији „услове за њен развој и постојање“.

„Никада неће бити могуће сузбити споља вољу Руса. Резултати избора су манифестација поверења грађана и њихове наде да ће се све испунити“, истакао је руски лидер.

Напади на пограничне области Руске Федерације тренутно се настављају, али губици непријатеља су 100 одсто, рекао је Путин.

„Иницијатива у зони СВО у потпуности припада Оружаним снагама Руске Федерације, сваким даном се напредује“, указао је.

Путин је рекао да је сањао јаку и независну Русију и да се нада да ће изборни резултати омогућити да се то оствари.

Учинићу све што је у мојој моћи

Према његовим речима, резултати рада владе показали су да је административни тим веома ефикасан, а то се односи и на Кабинет министара и на Централну банку.

Говорећи о изазовима у новом мандату, Путин је истакао да треба да се реше проблеми Специјалне војне операције, да се ојачају одбрамбене способности и оружане снаге.

„Учинићу све што је у мојој моћи да решим проблеме наше земље“, поручио је.

Одговарајући на питање новинара о односима са Кином, Путин је напоменуо да је подударност интереса Русије и Кине стабилизујући фактор на светској сцени.

„Москва ће тек наредних година развијати односе са Пекингом“, нагласио је.

О Макроновом предлогу да се прекине ватра током Олимпијских игара у Паризу, Путин је рекао да не зна за то, али да је Русија спремна да размотри сва питања, као и да ће пре свега полазити од интереса Русије.

Подршка грађанима у Авдејевки

Говорећи о смрти Алексеја Наваљног, руски председник је казао да је смрт Наваљног тужан догађај, али да је било и других случајева када су људи у затвору преминули, упитавши „зар се то никад није десило у САД?“.

Он је додао да је пристао да размени Наваљног за руске затворенике на Западу.

Напади на једног од председничких кандидата САД су смешни и постали су срамота за Америку, напоменуо је Путин.

„Имам све разлоге да верујем да данас не видимо никакву демократију у изборним процесима у Сједињеним Државама. Русија нема преференције за америчке председничке кандидате и радиће са оним ко буде изабран“, указао је Путин.

Русија ће бити принуђена да формира „санитарну зону“ у Украјини

Путин није искључио да ће Руска Федерација у неком тренутку бити принуђена да створи „санитарну зону“ у Украјини због напада на пограничне регионе.

Он није рекао колика би могла бити дубина „санитарне зоне“ у Украјини како би се руски региони заштитили од гранатирања.

Путин је захвалио свом предизборном штабу на заједничком раду и назвао га важним за земљу.

Он је истакао да мали број притужби током избора довољно говори о квалитету рада изборних комисија.

Извор: Медији

Ознаке