Свет

ЛАРИ ЏОНСОН ЦИА: Руси су све уништили, САД више нема никакав план

Бајденова администрација нема план за украјински сукоб, напомиње бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за Диалогуе Wоркс.

Сједињене Државе, без икаквог система, доприносе заоштравању ситуације и шаљу Украјини не оно што јој треба, већ оно што има на располагању. Међутим, сву војну опрему коју Запад шаље Украјини, руске трупе уништавају чим изађе на бојно поље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Видели смо како тензије ескалирају током овог рата: касетна муниција, затим Ф-16, сада видимо да ће послати крстареће ракете, а они говоре о муницији са осиромашеним уранијумом. Како се осећате у вези са овим редоследом повећања тензија у спољној политици Бајденове администрације?

Лари Џонсон, бивши аналитичар ЦИА:

Она не следи никакав план. Видите, план је кад кажем: ако ћемо да градимо кућу, прво морамо да поставимо темеље. Затим, када поставимо темеље, морамо да уградимо све цеви и струју и све за воду и канализацију.

Морате учинити много, корак по корак, као део изградње куће. Све је овде само на брзину спојено. На пример, они користе касетну муницију уместо конвенционалних граната од 155 мм једноставно зато што САД немају оно што би Украјина требало да има. Па морају да пошаљу нешто друго.

Сећате се када се мислило да ХИМАРС мења игру? Испоставило се да није. Патриот ракете? Запамтите, стално су нам говорили само о њима. Сада ништа не чујемо о њима а Руси у суштини без оклевања уништавају системе Патриот у Кијеву, Лавову и другим украјинским градовима и не морају да брину да ће ракете бити оборене.

Што се тиче хаубица 155 мм, већ смо приметили проблем недостатка муниције. Леопард 2, Цхалленгер, сада ће користити М1 Абрамс – сви ови тенкови су уништени чим стигну на бојно поље. Коначно, Ф-16 авиони- и они ће бити оборени, а пилоти ће погинути.

Тако да ће сво време, труд, енергија, новац потрошен на обуку пилота врло брзо нестати. Дакле, није чак ни реч о снабдевању опремом, јер какву год опрему да пошаљу, украјинске трупе немају људство способно да ефикасно управља овом опремом.

Извор: Wебтрибуне.рс