Свет

ПУТИН САСУО АМЕРИКАНЦИМА СВЕ У ЛИЦЕ: Спремно је 300.000 добровољаца (ВИДЕО)

У Сочију су данас почели разговори руског и белоруског председника Владимира Путина и Александра Лукашенка.

Лукашенко је дан раније долетео у Русију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је пренела белоруска страна, главне теме састанка су међународна агенда и регионална питања, као и заједнички задаци у привреди – у индустрији, пољопривреди и другим секторима, и у целини велики рад у области замене увоза.

Током састанка белоруски председник Александар Лукашенко предложио је да се оствари трилатерална сарадња између његове земље, Русије и Северне Кореје, наводи Белта.

„Пажљиво сам пратио ваше последње радне дане пуне догађаја. Било је лепо видети ваш састанак са Ким Џонг Уном. Мислим да можемо да размислимо о томе, трилатералној сарадњи. Северна Кореја, Русија… Знам да Корејци имају велики интерес за сарадњу са Русијом. Мислим да ће бити посла за Белорусију. Имајући у виду проблеме који постоје“, рекао је белоруски лидер Владимиру Путину.

300.000 добровољаца за рат у Украјини

Сједињене Америчке Државе користе касетну муницију рукама украјинске војске у пуном капацитету, иако и саме то називају злочином, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са председником Белорусије Александром Лукашенком у Сочију.

„Вашингтон верује да је то злочин, али даје себи за право да то ради. Управо то је главни проблем међународних односа. Због тога нам се огромна већина земаља придружује у борби за стварање мултиполарног света“, појашњава председник.

Ситуација коју намећу САД готово никоме не одговара, па чак ни савезницима Вашингтона према којима се он односи као према подређенима, наводи он.

Већ 300 хиљада добровољаца пријавило се за учешће у Специјалној војној операцији (СВО), додаје Путин и истиче да су ти храбри људи спремни да жртвују своје животе у интересу своје отаџбине, штитећи интересе Русије.

Извор: Риа Новости/Новости