Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: САД су спремне да запале Балкан да би наудиле Русији! (ВИДЕО)

Сједињене Америчке Државе могле би да отворе ново жариште и запале балканско буре барута у покушају да зауставе Русију у Украјини!

Ово шокантно предвиђање изнео је бивши аналитичар Централно обавештајне агенције (ЦИА) Лари Џонсон у ексклузивном интервју који се емитује у „Теми дана“ Информер телевизије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На констатацију водитељке „Теме дана“ Марије Кордић да на Балкану и у Србији постаје страхови да ће се САД у потрази за неком победом на геополитичком плану окренути овим просторима, Лари Џонсон је истакао да је то свакако једна од могућности.

– У стању очаја у којем је Америка, покушавајући да заустави Русију у Украјини, једна од опција је распиривање рата на Балкану – истакао је саговорник Информер телевизије и објаснио како би то функционисало у пракси.

– Покушавали би да скину владе за које сматрају да су на страни Русије. Запад се понаша прилично очајнички – оценио је Џонсон.

На самом почетку интервјуа који ће без икакве сумње уздрмати јавност у Србји али и у региону, бивши агент ЦИА подвукао је треба пратити токове новца како би се открило које организације су повезане са америчком обавештајном службом и другим институцијама.

– Новац из иностранства шаље се на Балкан. Знам за један медиј који добија огромне паре од Сороша и од Стејт департмента. Свака организација која је повезана са САД, гарантујем вам, добијају новац од Стејт департмента или од ЦИА – наводи Џонсон и детаљно образлаже за шта се тако „уложен“ новац користи.

– Да би се укаљали поједини политичари. Да направе такву причу да би интервенција са стране била оправдана – навео је наш саговорник.

Рад у ЦИА

Наш саговорник одговорио је и на питање како је почео да ради у ЦИА.

– Вратио сам се у САД из Аргентине, где сам радио као надзорник у једном пројекту, у време хиперинфлације. Вратио сам се у САД 1985. године и требао ми је посао. Пријавио сам се. Имао сам препоруку једног конгресмена. И запослили су ме – открио је Џонсон и додао да је прва година у ЦИА била „баш забавна“.

– Био сам у програму професионалне одлуке. Тада сам упознао све делове ЦИА, администрацију, део за науку и технологију, тадашње директоре операција и директоре обавештајног дела. Имали смо 12 недеља паравојне обуке – рекао је између осталог Џонсон.

Шта је Џонсон рекао о рату Русије и Украјине, Америци, али и другим темама, погледајте у видео снимку испод.

Извор: Информер