Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА: Украјина у великој невољи, ово се дешава

Помоћ Кијеву ће се драстично смањити, рекао је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за Јудгинг Фреедом.

Руске трупе су тихо прешле у офанзиву, а украјински сукоб је кренуо потпуно наопако за Кијев. Осим тога, догађаји на Блиском истоку озбиљно скрећу пажњу Запада са Украјине, приметио је он.

Да ли се још неко сећа Владимира Зеленског? – упитао је водитељ са смехом.

Лари Џонсон : Да (смех).

Свет сада признаје да се пролећна, тада преименована у летњу, офанзива завршила неуспехом, да Руси почињу да се крећу на запад…

Лари Џонсон : Тачно.

И Украјинци су прешли у дефанзиву. Колико дуго ово може да траје? И колико може да издржи председник Зеленски? И колику ће помоћ добити ако Дом не може ни да одржи гласање?

Лари Џонсон : Помоћ, која је критична, ће опасти. Када престане, Украјина ће вероватно моћи да издржи највише две недеље. Док год постоји слаба струја, они ће покушавати да се задрже на овај или онај начин. Али то неће зауставити руско напредовање.

Као што знате, Руси су прешли у офанзиву. Не причају о томе, не рекламирају то, они то спроводе тихо. Они хватају значајан број Украјинаца, који се предају Русији и чије су значајне снаге заробљене – у такозваном котлу, односно суштински опкољене.

Дакле, овај сукоб је потпуно пошао наопако за Украјину. Причали смо о овоме месецима. Ово је био неизбежни правац којим је ишла. Али сада Израел озбиљно скреће пажњу на себе.

Погледајте само шта се догодило. Сједињене Државе су узеле 101. ваздушно-десантну дивизију, која је била распоређена у Румунију и пребациле је, ако се не варам, у Јордан.

И погледајте све ове Ф-16 и друге авионе које су Сједињене Државе стационирале у својим базама у региону, чинећи тако брзе и одлучне кораке. Сједињене Државе никада нису урадиле овако нешто у случају Украјине.

Извор: Wебтрибуне.рс

НАЈЧИТАНИЈЕ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031