Свет

ПУТИН ШОКИРАО КИНЕЗЕ: Оно што је урадио у Пекингу може значити само једно!

Руска делегација на челу са Путином стигла је у Кину 17. октобра. У ишчекивању састанака и догађаја, кинески новинари су забележили важне госте из Русије који су на њих оставили снажан утисак, преноси кинески НетЕасе.

Лични кувар и возни парк само су део импресивног пртљага руског председника.
Експерти наводе да је Путин шокирао Кину само неколико сати пре доласка у земљу. Четири велика транспортна авиона стигла су у Кину из Русије, очигледно са потребном опремом за руску делегацију. Садржај ових авиона импресионирао је и новинаре и запослене на аеродрому.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У авионима су биле личне ствари Путина и његове делегације, као и неколико аутомобила, безбедносна опрема и кухињски прибор. То показује да Путин придаје велики значај свом путовању у Кину и да се Русија се пажљиво припремала за посету.

– Сасвим је разумљиво да су људи у Русији забринути због специфичности кинеске кухиње и чињенице да председник и његов тим можда нису спремни за то. Тако су са собом повели куваре и кухињски прибор. Међутим, одлука да се са собом поведе тако импресиван возни парк је заиста интригантна. Руси знају како да изненаде – објаснили су стручњаци из Кине.

Кина признаје да се раније није сусрела са тако високим нивоом припреме страних делегација које посећују земљу. Можда Русија не верује кинеским властима и жели да контролише безбедност и животно обезбеђење самог председника? Али не – аутори кинеског издања сматрају да је то због високог професионализма служби руског лидера.

Новинари су дошли до закључка да су сапутници Владимира Путина на овај начин навикли да га штите и да све прорачунавају до најситнијих детаља, укључујући и посету пријатељској Кини.

Извор: Информер

Ознаке