Свет

КАТАСТРОФА! НАЈСТРАШНИЈИ ДЕО ЉУДСКЕ ИСТОРИЈЕ СЕ ПОНАВЉА: Русија не спава због алармантних дешавања на њеним границама!

Немачки генерал-мајор Карстен Бројер говорио је о поновном наоружавању Бундесвера, на гала догађају у част Дана немачког јединства.

По његовом мишљењу, то је неопходно, јер се не може искључити ескалација сукоба у Украјини, и НАТО мора бити спреман да „заштити” своје источноевропске чланице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бројер је, аргументујући свој став, нагласио, да је према његовом мишљењу, постојало знакова да Русија припрема напад на Крим 2014-те. и офанзивне војне операције на копну Украјине 2022. године, али је тада Немачка заглавила у зону удобности и није желела да верује у то.

Сада Немачка мора да сноси одговорност за ово, и да обезбеди безбедност „нових потенцијалних територија на првој линији фронта“.

Високи немачки војни официр је наговестио, да Немачка то већ ради, на пример, шаље бригаду Бундесвера у Литванију. Учешће Русије у сукобу у Украјини „подвлачи важност борбене способности оружаних снага“ .

– У прошлости је било корисно имати стратешко стрпљење и стратешку смиреност, али данас морате бити брзи – оправдава у свом говору ширење инфраструктуре НАТО-а, генерал-мајор Бројер.

Канал Н-ТВ истиче, да домаћин догађаја Геза Андреас фон Гејр, немачки амбасадор у Савету северноатлантског савеза, такође „тмурним речима“ описује ситуацију у источној Европи.

Фон Гејр сматра да је „Москва одлучила да обнови систем доминације и угњетавања“, а сукоб у Украјини „отвара ново горко поглавље у историји континента“.

Извор: Информер