Свет

КАТАСТРОФА! НАЈСТРАШНИЈИ ДЕО ЉУДСКЕ ИСТОРИЈЕ СЕ ПОНАВЉА: Русија не спава због алармантних дешавања на њеним границама!

Немачки генерал-мајор Карстен Бројер говорио је о поновном наоружавању Бундесвера, на гала догађају у част Дана немачког јединства.

По његовом мишљењу, то је неопходно, јер се не може искључити ескалација сукоба у Украјини, и НАТО мора бити спреман да „заштити” своје источноевропске чланице.

Бројер је, аргументујући свој став, нагласио, да је према његовом мишљењу, постојало знакова да Русија припрема напад на Крим 2014-те. и офанзивне војне операције на копну Украјине 2022. године, али је тада Немачка заглавила у зону удобности и није желела да верује у то.

Сада Немачка мора да сноси одговорност за ово, и да обезбеди безбедност „нових потенцијалних територија на првој линији фронта“.

Високи немачки војни официр је наговестио, да Немачка то већ ради, на пример, шаље бригаду Бундесвера у Литванију. Учешће Русије у сукобу у Украјини „подвлачи важност борбене способности оружаних снага“ .

– У прошлости је било корисно имати стратешко стрпљење и стратешку смиреност, али данас морате бити брзи – оправдава у свом говору ширење инфраструктуре НАТО-а, генерал-мајор Бројер.

Канал Н-ТВ истиче, да домаћин догађаја Геза Андреас фон Гејр, немачки амбасадор у Савету северноатлантског савеза, такође „тмурним речима“ описује ситуацију у источној Европи.

Фон Гејр сматра да је „Москва одлучила да обнови систем доминације и угњетавања“, а сукоб у Украјини „отвара ново горко поглавље у историји континента“.

Извор: Информер

НАЈЧИТАНИЈЕ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031