Издвајамо Србија

ПОЗДРАВИТЕ СЕ СА ЛЕПИМ ВРЕМЕНОМ: Фебруарско пролеће се ускоро завршава, стиже нови ЛЕДЕНИ ТАЛАС!

У „фебруарском пролећу“ и натпросечним темепратурама за ово доба године уживаћемо још само неколико дана будући да нас већ у четвртак у попдневним часовима о чекује промена времена и снижење температуре ваздуха.

– Данас нас је дочекао прави пролећни дан, суво, топло време са температуром која је долазила и до 15. подеока, а и сутра нас очекује исто тако лепо време и то са чак и нешто већом температуром, будући да се у појединим крајевима очекује и 17 степени Целзијуса – каже метеоролог Ђорђе Ђурић и додаје да су и поред топлих дана, јутра и ноћи хладније те се тад температура креће у размаку од -2 до нуле.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након серије неуобичајно топлих дана за ову декаду године долази до промене временских услова и враћање температуре у нормалу.

Већ у четвртак поподне серија лепих пролећних дана ће бити прекинута, те наступа талас „јесени“ која ће доминирати до краја недеље, када ће и дневна температура ваздуха бити спуштена. Током ових дана се очекује температура у размаку од 5 до 10 степени што је уобичајено за овај период године.

– У четвртак поподне нас очекује облачност што је увод у промену температуре која нам предстоји. Облачност ће се током ноћи кретати из северних предела ка осталим крајевима земље, те ће већ у петак доћи до потпуне промене времена – објашњава Ђурић.

Последњег радног дана ове недеље нам долази јесење време будући да ће у већини крајева доминирати киша уз снижену температуру.

– У већини крајева падаће киша, док ће у планинским пределима у вечерњим сатим постојати услови за суснежицу и снег. У суботу се такође очекује хладније време и пад температуре, док се у недељу очекују хладно време и мраз – прича Ђурић.

Дакле, сунце, лепо време и високе температуре неће потрајати још дуго будући да већ у четвртак долази до пада температуре и промене времена, те је неопходно спремити кишобране.

 

Извор: Д.К./Ало