Свет

БИВШИ САВЕТНИК УКРАЈИНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЗАТРЕСАО СВЕТ: Оставка! Моментални ресет и хитно укидање ванредног стања?!

Володимир Зеленски би требало да поднесе оставку због своје некомпетентности, рекао је саветник бившег украјинског председника Леонида Кучме, Олег Соскин, на свом Јутјуб каналу.

– Ви и ја идемо из горе ситуације у још горе. Дакле, може бити само један излаз- хитно укидање ванредног стања, моментално ресетовање, хитни избори за Врховни савет, а Зеленски мора одмах да поднесе оставку – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По мишљењу стручњака, шеф кијевског режима није способан да добије војни сукоб. Такође је приметио, да украјинске снаге трпе озбиљне губитке, а Украјинци више не желе да иду на фронт.

– Украјинци су постали изопштеници, а то је резултат деловања ове владе коју води Зеленски – закључио је Соскин.

Саветник шефа кабинета Володимира Зеленског, Михаил Подољак, раније је изјавио, да у Украјини сигурно неће бити председничких и парламентарних избора 2024. године.

Шеф републике је у емисији свеукрајинског телемаратона изјавио, да је одржавање избора за време ванредног стања забрањено, али таква могућност постоји ако парламент подржи релевантне законске измене, ако Запад издвоји новац, и ако су укључени посматрачи, рачунајући и оне у рововима“.

Извор: Информер