Свет

БИВШИ САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОГ: Кијев води земљу у катастрофу, следе суморни дани за Украјину

Бивши саветник украјинског председника Владимира Зеленског Алексеј Арестович каже да тренутно украјинско руководство води земљу у катастрофу.

Оно је, како оцењује, недовољно компетентно, те наставља да се држи погрешне политике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Од њих не треба чекати адекватних одлука, које одговарају ситуацији – додаје Арестович.

Такође, истиче да кијевски режим не жели да каже народу праву истину да неће бити никаквог повратка границама из 1991. године, и да „Крима неће бити у скорије време“, јер ће бити само „одбрана, крв, зној и сузе“.

Као излаз из ситуације, он наводи изборе, у којима види шансу за обнову и један политички заокрет, који би узимао у обзир тренутну ситуацију.

Као неке од битних грешака, бивши саветник Зеленског, који је, иначе, од недавно и на потерници Русије, наводи корупцију, погоршање односа са суседима, бесмислено гомилање снага код Бахмута, када би, како каже, пажњу требало фокусирати на продор јужног фронта, али и неке друге разлоге.

Претходно, Арестович је напустио позицију саветника Зеленског у јануару ове године након што је сугерисао да су ракету, која је погодила једну стамбену зграду у граду Дњепар 14. јануара, можда оборили украјински ПВО системи.

Касније се извинио и повукао своје речи, али је ипак био смењен.

Такође, неретко је излазио у јавност са изјавама да сумња у „загарантовану победу“ Украјине.

Извор: Информер