Свет

ЕКСПЕРТ ОТКРИО: Украјински пилоти одбијају да полете, јер их непознато руско оружје спаљује моментално

Руска војска спроводи операције које ће коначно елиминисати украјинске оружане снаге, рекао је бивши обавештајац америчке војске, Скот Ритер, у интервјуу новинару Гарланду Никсону.

„Руске офанзивне операције сада имају за циљ да апсорбују остатке украјинских трупа. Они то сада могу да ураде у великим размерама, јер Кијев више нема авијације“, рекао је експерт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, због активних акција руских ПВО, многи украјински пилоти су једноставно одбили да полете на својим ловцима, јер их руски противваздушни ракетни системи „спаљују“ моментално.

Оружане снаге Украјине су пет месеци покушавале да изведу офанзивне операције на правцу Јужнодоњецк, Артјомовск и Запорожје, убацивши у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане страном опремом.

Руски председник Владимир Путин, рекао је 5. октобра на састанку међународног дискусионог клуба „Валдај“, да је од 4. јуна непријатељ изгубио преко 90 хиљада људи, 557 тенкова и скоро 1.900 оклопних возила. Он је такође нагласио, да је украјинска контраофанзива заправо пропала, а руске трупе поправљају своје позиције дуж целе линије фронта.

Извор: Wебтрибуне.рс