Свет

КОМАНДАНТ АЗОВА ПРИЗНАО: Готово је! Украјина је изгубила у рату, ево где су нас добили

Оружане снаге Украјине нису успеле у „кратком рату“ против Русије, изјавио је командант 3. јуришне бригаде и први командант батаљона Азов Андреј Билецки.

Разлог је, како је рекао, дугачак „низ“ снага руске војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ваздушно-космичке снаге и артиљерија Русије биће много озбиљније од наших још веома дуго. Они све ово производе сами и, за разлику од Украјине, не зависе од циклуса „дали – не дали“. Такође, руска авијација је почела да добија велики број вођене муниције. Раније је нису користили и били су принуђени да уђу у домет украјинске ПВО. Сада се ово не дешава – појаснио је Билецки.

Из тог разлога, снабдевање западним авионима неће, појашњава, радикално променити ситуацију.

– Са 50 до100 авиона Ф-16, хоћемо ли моћи да парирамо руској авијацији? Нећемо моћи. Хоћемо ли икада моћи да парирамо по броју топова? Броју оклопних возила? Скоро све ово нећемо моћи – рекао је Билецки.

Проблеми руске војске су, по његовом мишљењу, лоше обучене копнене снаге. Руси такође имају проблема са комуникацијама и техничком обавештајном службом. Али, према Билецком, „апсолутно се не осећа“ да Русија има проблема са ресурсима за мобилизацију.

– Ако се боримо са необученим, слабо мотивисаним јединицама против руских необучених, слабо мотивисаних јединица, онда ће нас пре или касније сломити из једноставног разлога – једноставно их је више – додао је он.

Овај јаз се може премостити само побољшањем квалитета борбене обуке Оружаних снага Украјине, сматра Билецки. Истовремено, он каже да заменици који стижу на фронт често не знају да рукују оружјем и немају основне вештине – чак ни да се превију када су рањени.

Извор: Информер