Свет

МНОГО ЛОША ВЕСТ! ПУТИН ЗВАО НЕТАЊАХУА, ДОБИО ЈЕЗИВ ОДГОВОР: Председник Израела најавио најгори могући сценарио!

Б. Нетанјаху (Фото: Јутјуб)

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху током синоћњег разговора са руским председником Владимиром Путином рекао је да ће Израел наставити борбу у Појасу Газе све док Хамас не престане да представља претњу, саопштио је кабинет премијера.

„Увече 16. октобра премијер Бењамин Нетанијаху разговарао је телефоном са руским председником Владимиром Путином. Премијер је објаснио да је Израел, након што су га напале гнусне и окрутне убице, ушао у рат пун одлучности и јединства, и да неће стати док не уништи војни и административни потенцијал Хамаса“, наводи се у саопштењу кабинета израелског премијера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски председник разговарао је синоћ телефоном са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом о кризној ситуацији која је настала као резултат нагле ескалације палестинско-израелског сукоба, пренела је прес служба Кремља.

Како су навели, Путин је током разговора са Нетанијахуом потврдио спремност Русије да настави да ради на окончању палестинско-израелске конфронтације.

„Руски председник је изразио саучешће породицама и пријатељима преминулих Израелаца, истичући његову оштру осуду акција, чије су жртве цивилно становништво, укључујући жене и децу“, наводи се у саопштењу.

Путин је обавестио израелског премијера о корацима које је Русија предузела да помогне нормализацији ситуације, помогне у окончању конфронтације у региону и њеном решавању мирним путем и спречи даљу ескалацију насиља и хуманитарну катастрофу у појасу Газе.

Председник Русије јуче је обавио телефонске разговоре и са лидером Ирана Ебрахимом Раисијем, председником Абделом Фатахом ел Сисијем, председником Сирије Башаром ал Асадом и председником Палестине Махмудом Абасом.

Путин је колегама са Блиског истока рекао да се Русија залаже за прекид ватре и политичко решење кризе. Председник је истакао да осуђује убијање цивила и изразио је саучешће породицама жртава обе сукобљене стране.

Извор: Информер