Србија

„НЕ МОГУ СРБИ СВЕ ДА ИЗГУБЕ!“ Овако је Лазански говорио о Косову и Метохији

Фото: Јутјуб

АЛБАНЦИ не прихватају ништа, никакав компромис, говорио је још 2019. године за руске медије тадашњи амбасадор у Моксви Мирослав Лазански.

-Они траже да Србија призна (тзв.) Косово после свих кршења међународног права ратом 1999, агресијом на Србију. Ми бисмо том конвалидацијом признавања резултата тог рата били такође учесници кршења међународног права. Ми тражимо компромис, тражимо да Срби исто нешто добију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не могу Срби да изгубе све на Косову (и Метохији). Није Косово (и Метохија) само питање територије, то је и питање имовине. Имате имовину Српске православне цркве, имовину државе Србије која је годинама улагала, приватну имовину итд. И сад то све неко да узме и каже „пуј пике, не важи“?

Бадинтерова комисија је говорила о стварању независних држава по републичким границама, а не по границама аутономних покрајина. Дакле, у ком год аспекту узмете, видите да су прекршени сви међународни закони и све одлуке. Хелсиншка повеља, принципи немењања граница силом… И? Границе Југославије су промењене силом. Хелсинки, ОЕБС? Мени је то празна прича – говорио је Лазански за Балканист ТВ.

Извор: Новости