Свет

НЕТАЊАХУ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Почело је

Израелски премијер Бењамин Нетањаху изјавио је вечерас да је друга фаза рата против Хамаса почела протекле ноћи уласком копнених снага у Појас Газе.

Он је поручио да је циљ да се победи „непријатељ убица и осигура наше постојање на нашој земљи“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нетанијаху је на конференцији за новинаре у Тел Авиву рекао да су јасни израелски ратни циљеви, а то су, како је навео, „уништење Хамасових војних и управљачких способности“ и „враћање талаца кући“.

Он је додао да је одлука о започињању копнене инвазије донета једногласно, како када је реч о ратном кабинету, тако и када је у питању безбедносни кабинет.

„Наши команданти и војници који се боре на непријатељској територији знају да иза њих стоје нација и национално руководство“, поручио је он.

Израелски премијер рекао је да су војници, с којима се срео на терену, одлучни да „натерају Хамас да плати за своје акције“ од 7. октобра, преноси Тајмс оф Израел.

„Они су одлучни да искорене ово зло из света, ради нашег постојања и, додајем, за цело човечанство“, поручио је Нетанијаху.

„У овом тренутку припремамо цео фронт – север, центар и југ. Биће ово дуг рат. Требало би да имамо стрпљења. Спреман сам да се уверим да ће убице платити цену за масакр“, рекао је премијер Израела.

Извор: Танјуг