Србија

СВАКОМ ЧЛАНУ ПОРОДИЦЕ СТИЖЕ ПО 100.000 ДИНАРА МЕСЕЧНО: Ево ко све има право на новчану помоћ државе!

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић изјавио је данас да сваки члан породице палог борца прима 100.000 динара месечно и најавио је да ће у Бабушници у суботу бити додељено преко 130 борачких споменица борцима, ратним војним инвалидима и породицама палих бораца.

– Нашим борцима смо обезбедили озбиљне погодности и попусте. У Бабушници ћемо у суботу имати свечану доделу преко 130 борачких споменица грађанима Бабушнице који су уредили свој статус борца, а тамо ћемо имати и компанију „Симпо“ која ће дати и озбиљне погодности носиоцима борачке легитимације – рекао је Селаковић и додао да су успели да подигну број регистрованих бораца за преко 60 одсто.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Достојна примања

Према његовим речима, пре тачно годину дана, број бораца био тек преко 25.000, а до понедељка ће тај број прећи преко 45.000 регистрованих бораца.

– Србија породицама палих бораца, ратним војним инвалидима данас пружа могућност да остваре достојна примања каква никада раније нису постојала, а томе је допринела иницијатива председника Србије Александра Вучића за доношење Закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица – рекао је министар за ТВ Хепи, а пренела Политика.

Истакао је да на основу поменутог закона, данас сваки члан породице палог борца прима 100.000 динара месечно.

– Упознао сам и једног борца параплечигара, који користи инвалидска колица, он месечно прима 360.000 динара и све то захваљујући економским реформама које је спроводио председник – навео је Селаковић и позвао све борце да се региструју.

Борачка легитимација

Он је истакао да се срспким борцима и јунацима из деведесетих вратило достојанство, јер је сада борачка споменица обезбеђена свакоме ко је учествовао у борби за нашу земљу од 1990. до 1999., а уредио је свој статус.

Подсетимо, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је недавно по­кре­ну­ло ве­ли­ку ак­ци­ју до­де­ле Бо­рач­ких спо­ме­ни­ца и на­ја­вио по­год­но­сти за но­си­о­це бо­рач­ке ле­ги­ти­ма­ци­је.

Како је раније саопштено, право на борачку легитимацију остварило је око 20.000 ратних војних инвалида и породица палих бораца, док број регистрованих бораца расте те ће ускоро прећи 45.000.

Извор: Курир.рс/ ТВ Хепи/ Политика