Свет

УДАРНО! НАПАДНУТ ИЗРАЕЛ! Одјекују експлозије, ракетни удар на неколико градова (ВИДЕО)

Много је рањених

Масовни ракетни удари на територији јужног и централног Израела изведени су рано јутрос, јавља Јерусалем Пост. Једна ракета је директно погодила зграду у Гедероту, и у овом нападу је страдала жена у шездесетим годинама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Хамас је извршио комбиновану операцију, укључујући ракетне нападе и инфилтрацију терориста на територију Израела – саопштиле су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ).

– ИДФ ће заштитити грађане државе Израел, а терористичка организација Хамас ће платити веома тешку цену. Позивамо јавност да прати инструкције команде и да остане у заштићеним областима. Позивамо житеље периферије Газе да остану унутар својих домова.

Објављено је да је у нападима рањено 16 људи, од којих су све особе у критичном стању, шест у умерено озбиљном стању, а седам је лакше рањено.

Ракета је директно погодила и зграду у Ашкелону, а десетине возила су запаљене у овом граду.

Израелска војска је саопштила да су ракете пале у више градова и заједница. Међу градовима који су погођени је и Тел Авив, у којем је једна зграда директно погођена.

Саопштено је да су, поред ракета, „терористи покушали да се инфилтрирају у једно насеље на југу“. Хамас је најавио да ће ускоро бити објављена порука Мохамеда Деифа.

Министар одбране Израела Јоав Галант је кренуо у Гедерот, а премијер Бењамин Нетањаху је рекао да окупља највише званичнике државе. Вођа Националне партије јединства Бени Ганц је рекао да је „Хамас направио тешку грешку и да ће сносити последице“.

– Остаћемо уједињени и задаћемо тежак и болан ударац непријатељу – рекао је он.

Извор: Srbija Danas