Свет

УЖАС НА ДЊЕПРУ! Украјинци покушали да искрцају диверзанте, Руси брутално казнили велики десант

Оружане снаге Украјине покушавају да искрцају диверзантско-извиђачке групе у области дуж Дњепра од Алешког до Нове Каховке у Херсонској области, а само у последња три дана руска војска је уништила девет чамаца са свим војницима у њима, рекао је за РИА Новости гувернер региона Владимир Саљдо.

Украјинска војска чак ни не покушава да уклони убијене у овој области, каже Саљдо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Најактивнија област на линији борбеног контакта у Херсонској области сада је деоница дуж Дњепра од Алешког до Нове Каховке. Они чак и не покушавају да евакуишу рањене, пут дуж железничког моста до Дњепра је посут телима украјинских милитаната – рекао је он.

Саљдо је рекао да оператери дронова групе Дњепар гађају украјинске групе за евакуацију и слетање на копну и на површини.

– Такође су нанели јаку артиљеријску и авијацијску ватру на непријатељске циљеве на десној обали Дњепра, одакле су испузали да нападну леву обалу – додао је Саљдо.

Гувернер је рекао да покушаји украјинских трупа да пређу Дњепар су осуђени на пропаст, јер непријатељ нема могућности да развије тактички успех.

– Сви путеви су под нашом ватреном контролом, наши војници директно контролишу сво кретање по њима – рекао је он.

Како је јуче саопштило руско Министарство одбране, украјински војници одбијају наређења да се искрцају на леву обалу Дњепра због озбиљних губитака. Само у протекла 24 сата на овом правцу уништено је до 55 војника Оружаних снага Украјине, три возила и једна хаубица Д-20.

Херсонска област је припојена Русији након референдума одржаног у септембру 2022. Истовремено, украјинска страна не признаје њен легитимитет и наставља да гранатира територију региона. Данас је 75% територије Херсонске области под руском контролом, а део на десној обали Дњепра, укључујући Херсон, и даље држе под контролом украјинске оружане снаге.

Извор: Информер