Свет Србија

ВИОЛА ФОН КРАМОН: Санкције Србији су спремне, пакет мера као одговор на терористички напад у Бањској

Известитељка Европског парламента за Косово и посланица Зелених Виола фон Крамон изјавила је да је за Србију припремљен пакет мера као „одговор на терористички напад 24. септембра у Бањској„.

„Не бих их назвала санкцијама, јер их мора одобрити Савет, али говоримо о политичким и финансијским мерама, које ће наравно нанети штету Влади Србије“, рекла је Фон Крамон за албански Јуроњуз, пренео је РТК2.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је поручила да председник Србије Александар Вучић треба да сарађује и обезбеди одговарајућу истрагу о догађају 24. септембра.

„Вучић контролише многе ствари које се дешавају у Србији. Тешко је помислити да није био свестан шта се дешава око набавке наоружања, нити организације агресорске групе. Међутим, не мислим да је Србија заинтересована за већи војни напад, или рат“, рекла је она.

Фон Крамон је навела да се за нерешена питања у дијалогу Косова и Србије разговара о новом предлогу, али није навела детаље.

„Оно што сам разумела је да многе дипломате састављају још један предлог о томе како ћемо даље. Не могу да дам више детаља у овом тренутку“, рекла је Фон Крамон.

Извор: ФоНет