Свет

ЗАПАД И КИЈЕВ НА НОГАМА: За кога је Путин спремио ОВО?

Још један армијски корпус и флотила, као и значјано повећање Оружаних снага чекају Русију у 2024. години!

Заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев наводи да ће у циљу ефективне заштите независности и безбедности државе бити предузет низ мера за проширење, повећање и јачање Оружаних снага.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Конкретно, следеће године је планирано формирање још једног армијског корпуса, седам дивизија, 19 бригада, 49 пукова и једна флотила – рекао је он.

Медведев је истакао да је ситуација у свету и око Русије и даље напета. Реч је и о зони специјалне операције у Украјини и о суседним земљама у којима НАТО стално повећава свој војни потенцијал.

Заменик председника Савета безбедности је додао и да је председник Владимир Путин одлучио да 2024. године настави рад на допуни војске војницима по уговору. Према његовим речима, томе доприноси високи патриотски дух и жеља Руса да бране своју отаџбину.

Медведев је појаснио да је од почетка ове године скоро 385 хиљада људи ступило у војну службу у интересу заједничке групе трупа, од чега је 305 хиљада војника по уговору, око 80 хиљада добровољаца. Он је напоменуо да сваки дан више од 1,6 хиљада људи склапа споразум. Истовремено, сво руско војно особље заслужују максимално поштовање и у будућности им треба пружити сву потребну подршку, закључио је заменик председника Савета безбедности

Извор: РИА