Свет

ЗАПАД СЕ ВЕЋ ПОМИРИО СА СУДБИНОМ УКРАЈИНЕ: Ово ће се ускоро десити на фронту

Украјинска армија је изгубила шансу да заузме руске територије, а офанзива ће бити неуспешна на јесен и зиму, пише Неwсwеек, позивајући се на интервјуисане стручњаке и војно особље Оружаних снага Украјине.

– Бојим се да ћемо сада морати да прихватимо да Украјина више нема шансе да оствари значајне и важне територијалне добитке – рекао је Фредерик Мертенс, стратешки аналитичар Хашког центра за безбедносне студије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као што је наведено у чланку, јесење блато и растресито тло, а затим и хладна зима, неће дозволити украјинским оружаним снагама да воде активне борбе и покушају да напредују, упркос изјавама кијевских званичника да украјинска војска неће одустати од оружаних сукоба.

– Хладно време вас заправо не чини срећнијим. Ако говоримо о борбеној готовости, јесење кише и зимске хладноће све ће променити и ограничити офанзивни потенцијал – признао је мајор Виктор Трегубов из украјинских оружаних снага.

Неwсwеек такође пише да због вискозног тла амерички тенкови Абрамс испоручени Украјини највероватније неће моћи да остваре свој потенцијал. Због велике масе, оклопна возила ће се заглавити и изгубити покретљивост. За њихову евакуацију стално ће се користити специјална вучна возила, наводи се у чланку.

Извор: Информер