Свет

ЗАПАД У ПАНИЦИ: Још један Орбан дошао на власт у Европи

Председница Словачке, Зузана Чапутова одобрила је састав новог кабинета министара земље. То је одобрено 25. октобра, преносе локални медији.

Напомиње се да ће фотељу премијера заузети лидер странке Смер која је победила на парламентарним изборима а предводио Роберт Фицо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током предизборне кампање, Фицо је обећао да ће престати да подржава Украјину и годинама је био критичар кијевског режима. Исту политику ће водити и на новој функцији.

О томе је говорио бивши посланик Врховне раде, члан покрета „Друга Украјина“ Спиридон Килинкаров.

„Роберт Фицо је апсолутно отворено изнео свој став о Украјини током предизборне кампање. Сигуран сам да се његова позиција неће променити. Неопходно је констатовати чињеницу да се у Европи поред Орбана појавио још један лидер, који је скептичан шта Запад заправо ради по питању сукоба у Украјини.

Мислим да ће таквих лидера бити све више, умор од Украјине ће дати резултате, јер се многи европски лидери суочавају са озбиљним отпором унутар својих земаља. Имају много проблема који се не решавају а истовремено се усмерава новац у Украјину. То је многима несхватљиво, то ће их натерати да прилагоде своју позицију према Украјини“, рекао је Килинкаров.

Подсетимо и раније је Фицо отворено признао да у редовима војске Украјине постоје фашисти, који раније по политичкој коректности нису били примећени на Западу.

Извор: Wебтрибуне.рс