Свет

ЗАПАД ЗАПАЊЕН – ОВО ВИШЕ НИКО НЕ МОЖЕ ДА ЗАУСТАВИ: Откривен прави разлог посете Путина Кини!

Руски председник Владимир Путин је дошао у кључну посету најважнијем руском савезнику Кини због учвршћивања савеза против Запада, пише ББЦ.

Како наводи британска телевизија, администрација Си Ђинпинга успела је да осигура подршку већине кинеског становништва за ратну машинерију Владимира Путина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како они тврде, то је учињено путем медија под контролом државе, који не говоре о „инвазији“, па чак ни о „рату“, већ о руској операцији која је оправдана зато што зауставља експанзионистичке намере НАТО-а, а поготово Сједињених Америчких Држава.

Руски рат би могао да помогне геостратешким циљевима Пекинга исцрпљујући ресурсе НАТО-а – и у очима неких – промовишући став да везе са САД доносе потенцијалну опасност, па чак и хаос.

Лоша страна овога је да би сукоб у Украјини могао да доведе до повећања НАТО-ове моћи, истовремено оптеретивши руску привреду која је на удару санкција, сматра ББЦ.

Званично, Владимир Путин је у Кини ове недеље да би присуствовао форуму посвећеном успесима омиљеног пројекта Си Ђинпинга иницијативе зване Појас и пут.

То је светски програм транспортне инфраструктуре који повезује Кину са њеним западом, али који је критикован због повременог довођења сиромашних земаља у дужничке замке.

Кад се лидери Кине и Русије буду сусрели на ободима ове конференције, они ће прославити учвршћивање њихових веза, док покушавају да изграде ширу коалицију против Запада са другим владама сличних уверења.

Извор: Информер