Русија

ШОК! Сателит открио шта ради Русија – објављени снимци са границе

Напетост између Украјине и Русије расте већ месецима откако је Кремљ почео да гомила војнике у близини украјинских граница.

То се посебно интензивирало у последње време, а светски медији објављују сателитске снимке на којима се виде руске трупе и опрема.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Русија је негирала било какву могућност инвазије, међутим нагомилавање трупа је забележено на сателитским снимцима у базама које окружују северну, источну и јужну границу Украјине.

Из америчке компаније Максар текнолоџис навели су како су овог и прошлог месеца забележили снимке високе резолуције на којима се види мноштво нових распоређивања на Криму, као и у неколико подручја за обуку у западној Русији, дуж периферије украјинске границе.

Једно од тих подручја је и град Јелнија, на северозападу Смоленске области у Русији, удаљен 260 километара од Украјине. Овде је смештена војна станица, а свега 35 километара од украјинске границе налази се и војно складиште у којем је смештено око 20.000 руских војника.

Наводно је у близини границе Украјине стално смештено око 100.000 руских војника, који су опремљени разним наоружањем, тенковима и са снажним ваздушним снагама.

Једна украјинска процена коју је пренео CNN каже да је тамо око 106.000 копнених војника и 21.000 припадника морнарице и ваздушних снага.

Једна од рута потенцијалне руске инвазије дефинитивно долази и са мора, а Руси снаге нагомилавају и тако да Украјини приђу преко Белорусије.

Неколико хиљада војника се налази у Белорусији на заједничкој војној вежби, а главни град Украјине Кијев је на удаљен само 150 километара.

У поморским вежбама Русије учествује 140 бродова и помоћних пловила, 60 авиона и 10.000 људи.

Прошло је и и шест бродова руске морнарице способних за искрцавање главних борбених тенкова, особља и оклопног возила.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/KLIX.BA