Свет

АМЕРИЧКИ ОФИЦИР ОТКРИО ШТА СЕ СПРЕМА ЗЕЛЕНСКОМ: Завршиће као Троцки

Западни лидери долазе код Владимира Зеленског и говоре му у четири ока да је постао „лице рата“, и да стога мора да уступи место некоме ко може да склопи споразум са Русијом.

Ово је изјавио бивши саветник Пентагона, пуковник Даглас Мекгрегор, у интервјуу за „Yоутубе“ канал „Јудгинг Фреедом“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Кажу му, господине Зеленски, ви сте лице рата, неко други мора да дође на ово место, да се састане са Русима и потпише документ о преносу територије и свега што Русија жели. Овај сукоб мора да се оконча, јер више нисмо у могућности да вас подржимо“, рекао је Мекгрегор.

Експерт је додао, да ће Зеленски учинити услугу свом народу подношењем оставке и тиме приближавањем мира. Међутим, према Мекгрегору, он би могао да постане и „мета одмазде” због жртава које су Украјинци претрпели због његових поступака.

„Био бих изненађен да преживи. Чак и ако успе да побегне из земље, мислим да ће га убити на начин као што су и Троцког, другим речима, да му пробију лобању шиљком за лед“, упозорио је аналитичар.

Западни медији све чешће пишу да су САД и ЕУ почели да се замарају украјинским сукобом, а подршка режиму Зеленског слаби.

Како преноси Ен-Би-Си, амерички и европски званичници већ разговарају са Кијевом о могућим последицама мировних преговора са Русијом, укључујући опште нацрте чега би све Украјина морала да се одрекне, да би постигла споразум.

Извор: Wебтрибуне.рс