Свет

ПЛАНЕТА СЕ ТРЕСЕ: Путин најавио нови војни пројекат, ништа више неће бити исто

Постоји значајан напредак у формирању јединственог система ПВО земаља-чланица Организације Споразума о колективној безбедности (ОДКБ), изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Он је додао да је током састанка са председником Таџикистана Емомалијем Рахмоном, који тренутно борави у посети Русији, разговарао о питањима заједничке безбедности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Желео бих да се сада укратко дотакнем једног од њих. Тим пре што сутра у Минску имамо састанак са колегама у оквиру Организације Споразума о колективној безбедности. Једно од питања је формирање јединственог заједничког система противваздушне одбране земаља ОДКБ. Већ смо доста тога урадили у том погледу“, истакао је Путин.

Руски лидер је подсетио да је Русија испоручила Таџикистану осам лансера С-300.

„Што се тиче Таџикистана и оно што је јуче и данас на радном доручку изнео председник Таџикистана, тиче се онога што радимо у овом правцу. Већ смо испоручили Таџикистану два дивизиона наших ПВО система С-300. То је осам лансера“, објаснио је Путин.

„Све у свему, спремни смо да радимо, спремни да наставимо и завршимо овај посао и оквиру ОДКБ у целини“, нагласио је Путин.

С тим у вези, руски председник позвао је владу да не губи из вида припрему неопходних докумената о безбедносној сарадњи у оквиру ОДКБ.

Извор: Ало