Свет

БИЋЕ СВЕОПШТИ РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ! Експерт за безбедност ШОКИРАО тврдњом: Ова жена робот је случајно ОТКРИЛА ПРАВИ УЗРОК СУКОБА

Група експерата Уједињених нација саопштила је да постоје докази о све већем геноцидном хушкању против палестинског народа у тешким кршењима права које је починио Израел.

Додали су да су дубоко узнемирени због подршке одређених влада Израелу и неуспеха међународног система да се мобилише и спречи геноцид.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Занимљиво је да се резолуцијом коју је усвојио прексиноћ Савет безбедности,а коју је предложила Малта, позива на хуманитарну паузу у Појасу Газе, али не и на прекид ватре или примирје. Зашто? Шта то показује?

Покренути овим питањима, започели су разговор гости у студију Курир телевизије – специјалиста за безбедност Светислав Лутовац и академик и професор др Драган Раденовић.

Раденовић је истакао да живимо у времену одлука које нису обавезујуће.

– Уједињене нације су изгубиле своју улогу. Ми смо овде започели рразговор о специјалној операцији у Украјини очекујући да ће нека нова Јалта створити нове колективитете у свету који ће другачије изгледати. Међутим, када је овај рат у Израелу, постао рат између муслимана и јевреја, сада је тешко дефинисати о чему је реч. Налазимо се у непријатној ситуацији после изјаве амбасадора Ирана у Сарајеву да ће они – Иран – бранити своју браћу. Замислите, ми смо стварна браћа ми хришћани и муслимани. Са једног извора су обе религије! – рекао је Раденовић.

Подсетио је на амерички обавештајни и светски систем који није дефинисао појам тероризам.

– Овим појмом смо се сви бавили не знајући шта је предмет наших истраживања. Сада, се може очекивати општи рат, који ће прећи на читав регион Блиског Истока до граница Авганистана, укључујући чак и Пакистан. Сада се разлози ратним обрачунима не могу назрети, осим што је ова, на неки начин роботизована жена која води ЕУ, јавно рекла, сасвим случајно, јер изгледа да јој програм није радио на најбољи начин – рекао је па истакао КОЈИ ЈЕ ПРАВИ ПОКРЕТАЧ РАТА У ИЗРАЕЛУ:

-Овај рат се сада води због коришћења фосилних горива који су откривени поред Газе! Тамо су сада истраживачки центри. Видите како смо за час затворили тај круг, како би он био јасан и онима који не могу да разумеју све процесе који су у току. Методологија ратних сукоба је добијање предности у економији! – истакао је Раденовић.

Лутовац је, сложивши се са саговорником у потпуности, нагласио да би што пре требало да се пробудимо из овог сна.

– Истина је да не постоји дефиниција тероризма. Сведоци смо овог времена. Имали смо лошу ситуацију са Косовом и Метохијом, где је Резолуција 1244 необавезујућа. Сила је изнад права на глобалном нивоу. Сада, ако посматрамо феномен мало шире, видимо да је ОВК била на листи ЦИА као терористичка организација. И дан данас је подржавају! Спавача има свуда по Европи и свету и у региону, муџахедини, чак је и део Хамаса учествовао у сукобу у Босни, под службом Алије Изетбеговића – подсетио је, па се дотакао дешавања у појасу Газе и стравичне одмазде Израела над Палестинцима.

– Хамас је на листи као терористичка организација. Међутим Енглеска га не дефинише тако. За Русију, Кину, Индију, Иран, Хамас је паравојна организација и политичка организација и ја је не бих третирао као терористичку. Тероризам је оно што иде на штету недужних грађана. Исто важи и за Хезболах. Све што укључује недужне жртве то је тероризам – дао је дефиницију Лутовац.

Раденовић је све вести које су везане за Израел, назвао скретањем пажње са стварних дешавања на Блиском Истоку.

– Идеја свих ових ратова је таква да се морала тамо спровести, а ово што се дешава сада у Израелу и Палестини јесте припрема за рат против Руске Федерације! Требао им је јак повод да иселе Палестинце, покушавајући на тај начин да поделе и Арапе и Суните и Шите, како не би могли јединствено да делују против њих. Не треба заборавити да су сви муслимани на Балкану под утицајем Америке, док год пандан Ердогану седи у САД, иза тога стоји озбиљна подела на оне муслимане који другачије размишљају и чак и другачије тумаче Кууран, зато је застрашујућа изјава амбасадора Ирана у Сарајеву – закључио је Раденовић.

Извор: Курир.рс